Bezglutenowe kokosanki

Te ciasteczka są naprawdę pyszne, nie spodziewałam się, że bezglutenowe wypieki mogą być tak smaczne. Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. POLECAM 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki na 30-40 ciasteczek:

  • 180 g masła
  • 3 jajka
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 0,5 szklanki brązowego cukru
  • 170 g kleiku ryżowego ( np. Bobovita)
  • kilka łyżek ulubionego dżemu

W misie miksera utrzeć masło z jajkami i cukrem. Następnie dodać kleik ryżowy i wiórki, miksować do połączenia się składników.

Formować małe kuleczki, następnie ściskać je w dłoniach tworząc okrągłe płaskie ciasteczka. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenie. Na tak przygotowane ciastka nakładać małą łyżeczką ulubiony dżem. Piec 12-15 minut w 180 stopniach, aż ciastka zrobią się rumiane.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s