Mazurki- pomysł na wykończenie, lukier migdałowy

W tym wpisie nie będę już powielała przepisu na kruche ciasto, który możecie znaleźć tutaj, ale chce pokazać wam, jak ja ozdobiłam moje mazurki na Święta i dodatkowo,podsunąć pomysł na lukier migdałowy, który możemy przygotować dodając do cukru pudru amaretto.

Jako dodatki zastosowałam migdały, płatki migdałowe, które pokruszyłam, pralinę,kajmak z puszki, czekoladę mleczną, gorzką, oraz dżem z czarnej porzeczki. Oto efekty mojej pracy 🙂 Mazurek Mazurek Mazurek Mazurek Mazurek Mazurek

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s